Moj internet dnevnik
MOJA DARDA
Anketa
HOĆETE LI IZAĆI NA SLJEDEĆE LOKALNE IZBOREAnketa
Da su danas izbori glasovao bih za

Anketa
Za općinsko vijeće podržavam listu:

Nema zapisa.
Blog - veljača 2009
subota, veljača 28, 2009
Netko je spomenuo  IPA pretpristupni fond.  Za one koji ne znaju o čemu se radi!

Instrument pretpristupne pomoći IPA (Instrument for Pre-Accession assistance) je novi, instrument pretpristupne pomoći za razdoblje 2007. – 2013., koji zamjenjuje dosadašnje programe CARDS, PHARE, ISPA i SAPARD.


 Program IPA uspostavljen je Uredbom Vijeća EU br. 1085/2006, a njegova financijska vrijednost za sedmogodišnje razdoblje iznosi 11,468 milijardi eura.

Osnovni ciljevi programa IPA su pomoć državama kandidatkinjama i državama potencijalnim kandidatkinjama u njihovom usklađivanju i provedbi  pravne stečevine EU te priprema za korištenje Strukturnih fondova.

Republika Hrvatska korisnica je IPA programa i to od  2007. godine do trenutka stupanja u članstvo EU.  Za sveukupnu koordinaciju programa IPA u RH zadužen je Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije (SDURF) a za sveukupno financijsko upravljanje Ministarstvo financija.
Bravo za BATMANA -   cijelo vrijeme Vam pokušavam objasniti ono što ste naveli u posljednjem Vašem komentaru.

Ima raznih mogućnosti. Treba samo iskoristiti PRILIKU. IPA  nije išao prošle godine te se nadamo da će ove godine zaživjeti. 
P.S. Onih 5.531.250,00 kn  nismo dobili, ali se nadam da hoćemo.

DARDA @ 22:43 |Komentiraj | Komentari: 90 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 19, 2009
Malo da razbijemo "tešku tematiku"
Hrvati prvo radno iskustvo stječu u dobi od 18 do 20 godina, a potpuno se osamostaljuju s tek trideset godina kada napuštaju roditeljski dom, pokazuje istraživanje portala MojPosao
Najveći postotak ispitanika (35%) svoje prvo radno iskustvo imalo je u dobi od 18 do 20 godina, a četvrtina ispitanika počela je raditi s 24 do 26 godina. Prva plaća većine anketiranih (54%) iznosila je 2.000 do 4.000 kuna, a gotovo četvrtina ispitanika prvu je plaću imala prosječno 5.000 kuna, što je razumljivo s obzirom da je više od polovice ispitanika visoke i više stručne spreme.

Većina ispitanika (njih 66%) do sada je promijenila dva do pet poslova (puno radno vrijeme), petina još uvijek radi na svom prvom poslu, a više od deset poslova do sada je promijenilo svega 2% ispitanika.

Preseljenje

Više od polovice ispitanika (njih 56%) živi u vlastitom stambenom prostoru, gotovo četvrtina još živi s roditeljima, dok ih 15% živi u iznajmljenoj nekretnini. Od ispitanika koji su naveli nešto drugo (6%), njih 59% navelo je da žive u nekretnini partnera/partnerice, a 35% da ih živi u nekretnini roditelja, ali ne i s njima.

Od ispitanika koji još žive s roditeljima, njih čak 42% ne planira se odseliti u skorije vrijeme. Ispitanici koji se u skorije vrijeme planiraju odseliti od roditelja (58%) to namjeravaju napraviti sa prosječno 29 godina i 10 mjeseci, a zanimljivo je kako su ispitanici koji su se odselili od roditelja to napravili s prosječno 24 godine i 4 mjeseca, što je gotovo 5 godina ranije u odnosu na skupinu koja još uvijek živi s roditeljima.

Vidite li ovdje problem!
DARDA @ 16:48 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
utorak, veljača 17, 2009
Cijelo vrijeme čitam kritike o tome koliko znam, kakav sam stručnjak, što sam naučio, jesam li najpametniji, ističem školu (zar ću reći djeci nemojte učiti)..... i da ne nabrajam dalje. 
Jasno svatko može ovdje napisati svoje mišljenje.
Bit izbora je u tome tko će se kandidirati?
Ako se u Dardi kandidira prof. Lauc (dekan pravnog fakulteta) - ja bih odmah glasovao za njega i ne bih isticao svoju kandidaturu.  Čovjek zna daleko  više od mene što se tiče lokalne samouprave.
Bit ovoga što pokušavam cijelo vrijeme istaći je da mi imamo ograničen izbor, nekoliko kandidata. 
Ovaj put nema skrivanja, zaokružit će se nečije ime i prezime. Nema kasnijih pregovora, nema dogovora "ispod stola". Kada kritiziramo nekoga moramo istaći zbog čega je netko drugi BOLJI, zašto mu dajem svoju potporu?
Ta pitanja traže odgovor? Nisam li u pravu!
DARDA @ 13:54 |Komentiraj | Komentari: 133 | Prikaži komentare
petak, veljača 13, 2009
Danas je u Osijeku održana skupština HILS-a (za one koji ne znaju Hrvatski institut za lokalnu samoupravu). Nakon skupštine održano je izlaganje o bivšem, sadašnjem i budućem ustroju lokalne samouprave gdje su renomirani stručnjaci iznjeli svoja viđenja navedene problematike. 
U paszi je prof. dr. A. Lauc iznio svoj program edukacije sadašnjih i budućih čelnika jedinica lokalne samouprave. 
Što mislite koliko će ih se odazvati? Znaju li svi baš sve o poslu koji rade ili planiraju raditi?
DARDA @ 15:26 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
petak, veljača 6, 2009
….. da nastavim!
7. Projekt poticanja poduzetništva,
- sufinanciranje novootvorene tvrtke, obrta ili zadruge na području naše općine.
- sufinanciranje podizanja novih trajnih nasada
- sufinanciranje umjetnog osjemenjavanja goveda  umjesto dosadašnjh 25% podignuto je na 50%.
 
8. Kako sam u dosadašnjem radu u poglavarstvu bi zadužen za područje sporta, kulture i ostale društvene djelatnosti u protekle četiri godine potpore raznim udrugama sa naše općine uvećane su 100% i one iznose oko 900.000,00 kuna.
DARDA @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 5, 2009
U sljedećih nekoliko zapisa predstavit ću nekoliko svojih projekata pa molim da date svoje mišljenje!
1. Bazeni- na prijedlog bazena rasprava se vodi u tome što načelnik predlaže jedan mali i jedan veliki otvoreni bazen. Moj prijedlog je da se naprave kombinirani bazeni (otvoreno-zatvorenog tipa)koji bi bili u funkciji cijele godine i na kojima bi se trajno uposlilo nekoliko nezaposlenih iz naše općine.
2. KK Vrijednosnice pokrenule su projekt sportske dvorane za što je izrađeno idejno rješenje. Prijedlog lokacije je uz jezero Đola. Moj prijedlog je da se dvorana gradi na površini kraj groblja gdje je izgrađeno parkiralište koje bi moglo poslužiti dvorani i pojeftiniti izgradnju jer je izgrađen dio infrastrukture i u projekt bi trebalo uvrstiti produženje i završetak ulice Koste Nađa.
3. Na moj prijedlog radit će se nadogradnja Dječijeg vrtića Darda.
4. Na žalost nije u proračun uvršten prijedlog da se potiče stanogradnja u Dardi kako bi naša općina dobila urbaniji štih i krenula ka statusu grada. Osim kuća u općini se trebaju graditi stanovi.
5. Uređenje sale za vjenčanja i zabave na Đoli što do sad nažalost nije prihvaćeno.
6. Izjednačavanje prava vijeća nacionalnih manjina gdje se sufinanciranje rada vijeća vrši na način da se Vijeće SRPSKE nacionalne manjine sufinancira sa 60.000,00 kuna, Vijeće MAĐARSKE nacionalne manjine sa 40.000,00 kuna i Vijeće ROMSKE nacionalne manjine sa 30.000,00 kuna.
Kako svako vijeće broji isti broj članova i svi imaju ista prava i obveze trebali bi se sufinancirati u istom iznosu od 60.000,00 kuna. .............
 
DARDA @ 12:56 |Komentiraj | Komentari: 47 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 4, 2009
Kada sam se odlučio baviti politikom jedan očito mudar kolega rekao mi je jesam li spreman na svakakve niske udarce.  Kako u svom životu nisam napravio ništa loše nema mi tko što prigovoriti, odgovorio sam mu. Da sam lopov ne bih radio u policiji. Da sam loša osoba ne bih imao toliko prijatelja. Ne znam jesam li kome učinio što loše da bi mi mogao zamjeriti, moguće da toga nisam bio svjestan.
Zato mi nije jasno tko me toliko mrzi da piše laži o meni? Nema se čega uhvatiti pa je navalio na zadrugu, za koju se nas sedmorica zajedno sa dvije uposlene djelatnice  svakodnevno borimo kako bi u ovoj ekonomskoj situaciji, opstala i poslovala što kvalitetnije. Tko bi to bio sretan ako bi jedna zadruga prestala s radom? Tko bi to bio sretan kada bi dvije djelatnice ostale bez posla? Zar je to nečiji način vođenje politike?
 Nekoliko sam puta već naveo da za svoje protukandidate neću napisati niti izreći niti jednu lošu riječ, to nije moj stil. Prezentirat ću svoj program koji će unaprijediti rad općine i to je u svoj toj prići bitno!
Ako me stanovnici izaberu dat ću sve od sebe da žive kvalitetnije i bolje ali sve u granicama koje dopuštaju djelatnosti jedinice lokalne samouprave OPĆINE!


DARDA @ 20:29 |Komentiraj | Komentari: 80 | Prikaži komentare
utorak, veljača 3, 2009
Potaknut prethodnim komentarima zapitam se  tko je tu l..!
Mnogi moji radni kolege svoju karijeru u MUP-u završili su vrlo mladi i otišli u mirovinu. Sada kada se sretnemo jedno od pitanja je „RADIŠ LI JOŠ?“. Sve to ne bi bilo čudno da nismo mlađi od četrdeset godina. Je li pogrešno to što ja radim ili je pogrešno što su neki otišli u mirovinu relativno mladi?
Sada mi u komentarima  postavljaju pitanje gdje radim?
Zar je čudno raditi? Zar je čudno raditi više poslova? Zar je bolje ne raditi'
Za mene je važno u svoj toj prići izbjeći onu crnu stranu! Nezakonitog rada ili rada na „CRNO“.
Ako je netko uposlen u MUP-u nije mu zabranjeno biti član zadruge. Biti član zadruge nije isto što i biti uposlen u zadruzi. Zar je zabranjeno u svoje slobodno vrijeme raditi u obiteljskom voćnjaku?
Zar je Arleti Kovač dipl. inž. poljoprivrede zabranjeno biti uspješna upraviteljica zadruge ako je njen suprug zamjenik načelnika općine. Ako to priznaju resorna ministarstva i zadruga dobije potpore za svoj rad to je zato što kvalitetno radi,  a ne zato što radi nešto zabranjeno.
Zar je zabranjeno meni istaći kandidaturu za NAČELNIKA OPĆINE?  Mislite li da nakon završenog poslijediplomskog studija „Lokalna samouprava i regionalni razvoj“ nemam dovoljne kvalifikacije da bih mogao kvalitetno raditi taj posao? Zar mislite da smo mi takvo društvo da ako nisam član neke stranke ne mogu kvalitetno raditi neki posao i trebam se uključiti u kolektivnu svijest?
Bez obzira na sve ja ću nastaviti raditi i dalje! Svoju egzistenciju sam riješio bez Općine i ja vrlo dobro mogu živjeti bez toga da budem načelnik.
Postavite pitanje hoće  li žitelji Općine Darda  živjeti bolje i što je za to potrebno?   
DARDA @ 15:51 |Komentiraj | Komentari: 118 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2009
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Brojač posjeta
11742
Index.hr
Nema zapisa.